zondag 19 september 2010

Geenstijl, Latente Libertariers?

Geenstijl.

Al jaren zit ik op geen stijl en misschien heeft het ook bijgedragen aan mijn weg naar het libertarisme .
Voor dag en douw staan er artikels op over politie en overheid die niet bepaald in het Staats straatje passen, gewoon omdat het kan, ik zeg omdat het moet.,
Als een van de weinige nieuws bronnen kan ik geenstijl aanraden voor iedereen die van amusement houd en daarbij ook een stukje objectief verslag geven wil zien.
Hoewel ze in de rechtse hoek passen aan de “Reaguurders” is het grootste aantal van de artikels die politiek betreft toch gericht op je vrijheid .
Hier en hier zijn weer artikels van staat optredens tegen de burger en zo ook de leuke toon die ze aanslaan over de Politie race squad getuigen in mijn ogen toch wel van een rechtse site  die het aan de andere kant ook niet zo met de staat voor heeft.
De one-liners als “Niet lullen, betalen zul je “ of “Glas plas was” geven toch een nieuwssite weer die het gesoebat en getroetel van de staat meer dan zat is .
In de comments van DIT artikel kom ik toch telkens weer mensen tegen die het allemaal eerlijker willen zien , zoals deze
Jah, typisch... degene welke er iets aan moeten doen komen er mee weg omdat ze zelf in staat zijn dit soort zaken te seponeren.
Hoe vaak hebben we dit nu al gezien...

- Racende verkeershandhavers
- Scheurende voorzitters VVN
- Paoutparkerende burgervaders
- etc...

En wat kunnen we eraan doen, niets... Hooguit online knallen, even media aandacht, glas, plas, was!
Mastermattie | 19-09-10 | 10:24

Ook op deze site zoals zo velen zijn de mensen niet blij met het monopoly op geweld en het verspillen van uw geld door de overheid , zo ook in kunst en andere zaken.
Hoewel geenstijl rechts is, passen ze nog net niet in de Libertarische hoek omdat de mensen toch steeds de oplossing gaan zoeken in de hoek van het Etatisme/Statisme .
“Wilders kom er maar in” zie je vaak verschijnen als de multiculti rommel weer uit de hand loopt en er weer een artikel staat pover het vertroetelen van criminele jongeren met een Niet-Nederlandse afkomst.
Hoewel ze volledig gelijk hebben in de meeste comments (die niet weggejorist zijn) zoekt men naar betere politieke oplossing, hoewel menigeen het liedver niet bij de overheid ziet.
Er is te veel anti en te weinig voor.
Zoals voor een Staatloze maatschapij zonder dwang
Zo is Geenstijl wat mij betreft een potentieel Libertarische site zolang ze in gaan zien dat de Staat geen oplossing is. Er wordt enorm veel gescholden op de staat en overheid en wanneer er een politicus over vrijheid begint en minder belastingen of de markt een stukje vrije laat en tegen gedwongen altruïsme  spreekt zoals de gedwongen herverdeling van welvaart, zie je in de comments veel gejuich en Kudo’s verschijnen. 
Alle ingrediënten zijn aanwezig
-          Tegen de verspillende overheid

Vooral die laatste is weer een argument voor de Veiligheid in een vrije markt.
Als er een of andere reaguurder (en dat zijn er enorm veel) een crimineel kan pakken op camera staat hij er ook lekker snel op en dan zonder balkjes en blurs. Geenstijl geeft hier aandacht aan zonder de crimineel van een privacy balkje te voorzien en zo komen zaken enorm snel in de aandacht en het is nog een leuk stukje reportage ook, vooral als amateur crimineeltjes een holleedertje proberen te doen en een Darwin award mogen ontvangen.
Binnen nu time kijken duizenden mensen naar die beelden
Zo ook  het geval met de Wolla straatrover
Geenstijl geeft dus eigenlijk aan dat opsporing met behulp van een beetje populaire verslaggeving gewoon werkt en direct de hele bevolking in een stukje van enkele zinnen bereikt, en het ook nog leuk is ook.
Alleen dit al is een stukje wat normale Etatisten/Statisten aan de Staat over laten maar geenstijl schroomt niet om tegen de regels in verdachte vol in beeld te zetten en dat is erg goed van ze en moet zeggen heldhaftig.
Weer een + punt op de linbertarische toetssteen.
Hoewel ik eigenlijk dit artikel anders wilde brengen en moet zeggen dat ik nu niet echt met mijn hoofd er bij ben om er iets fatsoenlijks over te melden . Dan toch wil ik dit stuk plaatsen om geenstijl te bedanken.
Voor hun verslaggeving die gebaseerd is op feiten (tenzij ze weer in een troll bui zijn) en lak heeft aan de meeste overheidsverzinzels en dood knuffelen van de economie perikelen.
Hoewel onder de comments vaak etatistische oplossingen worden gezocht kan ik Geenstijl echt aanmerken als ene Libertarische site die het zelf gewoon niet door heeft
Misschien omdat de meeste mensen er onbekend zijn met het werkelijk liberale (klassiek liberalisme) gedachtegoed, en ben er ook heilig van overtuigd dat de mensen op geenstijl sooner or later de Libertarische hoek in gaan slaan wanneer ze volledig op de hoogte raken dat de oorzaak van alle problemen die hun door een overheid willen laten oplossen, door die overheid zelf zijn gecreëerd door er alleen al te zijn.

Wat is jou mening hierover?
Post het in de comments....
PS: Geenstijl, bedankt dat jullie er zijn.
En nu alleen nog zorgen dat jullie Powned op de commerciële zender terecht komt, stelletje socialisten J






1 opmerking:

  1. hey, leuk artikel!
    Ik heb me ook rotgezocht naar ingenomen politieke standpunten bij Geenstijl, daar ze ook bij mij een een libertarisch gevoel oproepen.

    Ik denk dat je visie op de reaguurders correct is, al is een groot deel van de reacties natuurlijk eerder emotioneel dan rationeel.

    Desalniettemin hebben 'wij' een medium als Geenstijl broodnodig!
    Toen ik Geenstijl ontdekte ben ik driftig op zoek gegaan naar de medewerkers hun politieke overtuiging. En ook al was dit teleurstellend, denk ik dat zij 'onze zaak' eerder wind mee, dan wind tegen geven.

    Geenstijl heeft bewezen dat kwalitatieve, interactieve nieuwe media feilloos in de culturele mainstream geraakt.
    Libertariers aller landen, Storm Brain!

    bedankt voor dit artikel en je blog, we're not alone...
    (belgie)

    BeantwoordenVerwijderen